سازه LSF چیست؟
فهرست مطالب:
- سازه LSF چیست؟
- سازه های LSF چگونه اجرا می شود؟
- فونداسیون سازه LSF
- دیوار ها و اسکلت سازه LSF
- سقف سازه LSF
- تاسیسات سازه های سبک LSF
- درب و پنجره سازه پیش ساخته LFS
- مهم ترین مزایای سازه lfs چیست؟
سازه LSF چیست؟
سازه ای است که به آن سازه پیش ساخته سبک می گویند. این سازه حاصل نورد سرد بر روی ورق نازک فلزی است. این سازه اسکلت فلزی سبک به دلیل وزن سبک و تطبیق پذیری بالایی که دارد قابل استفاده برای طیف وسیعی از ساختمان ها می باشد. این سازه برای ساختمان کم ارتفاع، ساختمان های چند طبقه، سیستم های دیوار پرکننده خارجی، قاب های سازه ای پانلی و ساخت ساز مدولار مناسب می باشد. مهمترین ویژگی سازه های LSF سبک وزن بودن آن است که منجر به کاهش وزن کلی ساختمان می شود. در مناطقی که زلزله خیز است، سبک بودن ساختمان در حین محکم بودن آن بسیار مهم است. از مزیت های این سازه می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- سازگار با محیط زیست
- سرعت زیاد در اجرا
- مقاومت لرزه ای مطلوب و اقتصادی
سازه های LSF چگونه اجرا می شود؟
این سازه به صورت فونداسیون، تاسیسات، درب و پنجره، پوشش های داخلی و خارجی و اسکلت سقف طبق طرح معماری و نقشه اجرایی مورد استفاده قرار می گیرد که در ادامه با آن آشنا خواهیم شد.
فونداسیون سازه LSF
از این سازه برای اجرای ساختمان های کم ارتفاع استفاده می شود. این سازه شالوده ای کم عمق با ارتفاع حداکثر 50 سانتی متر دارد که پس از کندن فونداسیون، در فواصل مشخص انکربولت ها درون آن قرار می گیرد تا فواصل دیوارها نیز مشخص شود.
دیوار ها و اسکلت سازه LSF
دیوارهای باربر بعد از قرار دادن انکربولت ها و بتن ریزی فونداسیون نصی می شود. دیوار باربر دیواری است که از سازه در برابر باد و زلزله محافظت می کند و بار عمودی و جنبی سازه را به فونداسیون منتقل می کند. این دیوار با استفاده از پنل گچی و تراک ساخته می شود. به اعضای افقی و عمودی سازه LSF ، تراک و استاد می گویند.
سقف سازه LSF
سقف سازه LSF انواع مختلفی دارد و بسته نوع منطقه جغرافیایی و آب و هوا انتخاب می شود. به عنوان مثال برای مکان های که در معرض بارنگی قرار دارد بیشتر سقف های شیروانی استفاده می گردد. سیستم تیرریزی مسطح و خرپاهای سقفی از متداول ترین سقف های سازه سبک LSF محسوب می شود.
پوشش داخلی و خارجی سازه سبک
پوشش های نما ساختمان اعم از پوشش داخلی و خارجی سازه LSF را می توان از بین مصالح ساختمانی مدرن یا سنتی انتخاب کرد. این پوشش بسته به نوع انتخاب می تواند از جنس گچ، کاشی، چوب و ... باشد.
تاسیسات سازه های سبک LSF
در میان پانل های گچی، فضای خالی تعبیه می شود که برای تعبیه لوله ها و سیم ها و... قرار می گیرد و به راحتی می توان در سازه های LSF از سیستم های تهویه مطبوع استفاده کرد. لازم به ذکر است برای لوله کشی می توان از لوله های پی وی سی به دلیل وزن کم تر و مقاومت بیشتر استفاده نمود.
درب و پنجره سازه پیش ساخته LFS
از آنجایی که استفاده از سازه های lsf علت اصلی سبک وزن کردن ساختمان است می توان از درب و پنجره پی وی سی و آلومینیوم که وزن کم تری دارد استفاده کرد.
مهم ترین مزایای سازه LFS چیست؟
- مقاومت بالایی در برابر خوردگی، پوسیدگی، و نفوذ جانوران موذی دارد.
- مقاومت بالایی در برابر عوامل محیطی دارد.
- تولید انبوه آن در کارخانه راحت و ساده می باشد.
- مقاومت بالایی دربرابر حریق و آتش سوزی دارد.
- مقاومت بالایی دربرابر زمین لرزه، رانش زمین، وزش طوفان های شدید، باران برف و تگرگ دارد.
- با استفاده از سازه هایlsf ، امکان طراحی خلاقانه وجود دارد.
- خرید و نصب سازه های lsf مقرون به صرفه و اقتصادی است.
- استفاده ازاین نوع سازه منجر به تولید زباله کم تری میشود.
- این سازه قابل بازیافت می باشد.
سوالات کاربردی:
سازه LSF چیست؟
سازه ای است که به آن سازه پیش ساخته سبک می گویند. این سازه حاصل نورد سرد بر روی ورق نازک فلزی است.
سازه های LSF چگونه اجرا می شود؟
این سازه به صورت فونداسیون، تاسیسات، درب و پنجره، پوشش های داخلی و خارجی و اسکلت سقف طبق طرح معماری و نقشه اجرایی مورد استفاده قرار می گیرد.